آسیب همزمان ایرلاینها و آژانسها از گرانی بلیت
به نقل از خبرگزاری ایلنا، حرمت الله رفیعی، رییس دفتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی از بالا رفتن ۴۰ تا ۵۰ درصدی قیمت برخی پروازهای داخلی و دو برابر شدن دیگر نرخ ها خبر داده است.
آقای رفیعی در زمینه وضعیت پروازهای داخلی به ایلنا چنین توضیح دادند:
سازمان هواپیمایی کشوری بعد از جلسه با ایرلاینهای داخلی، نرخهای جدیدی را اعلام کردند و گفت که باید از سوی همه رعایت شود.
همچنین قرار بود بسته به خدمات خاصی که ایرلاینها ارایه میدهند، مجاز به افزایش ۱۰ درصدی قیمت های خود باشند ولی در حال حاضر قیمت ها در مقاطعی ۴۰ تا ۵۰ درصد و در مقاطع دیگر دو برابر نرخهای اعلام شده است و این موضوع به صورت قانونی در سایت و همین طور غیرقانونی رواج دارد.
وی در صحبت های خود ادامه داد که وضعیت دلار نمی تواند بیشتر از ۴۰ تا ۴۵ درصد بر روی قیمت ایرلاین های داخلی اثرگذار باشد و افزایشی که در قیمت بلیت پروازهای داخلی دیده می شود بدون کارشناسی انجام شده است.
ایرلاینهای داخلی با دیدن شرایط پروازهای خارجی به یک باره قیمت پروازهای خود را بالا بردند. به این صورت وضعیت بغرنجی ایجاد شده است و خودشان در این قضیه گیر کردهاند و نمیدانند چه کنند. متاسفانه آنها خلاف حرفهایی که میزنند عمل میکنند و این موضوع مشکلات زیادی را برای ما و خودشان ایجاد کرده است.
آقای رفیعی در ادامه از اصرار بی مورد ایرلاین ها بر قیمت های بالای شان و اثری که بر خود آنها و دیگر بخش های صنعت گردشگری می گذارد، سخن گفت:
حرف ما این است که برای چرخیدن اقتصاد گردشگری باید با دفاتر همراهی شود ولی آنها هنوز نمیخواهند بالا بودن قیمتهای خود را قبول کنند و میگویند که مال خودمان است و دوست داریم آن را به این قیمت عرضه کنیم. به همین دلیل هواپیماها خالی از مسافر می باشد که در نتیجه هم به صنف گردشگری و هم به خود ایرلاینها لطمه وارد شده است.
رییس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی هوایی و جهانگردی ایران در ادامه چنین توضیح داد:
در حقیقت باید بگویم که تعداد هواپیماهای ما کمتر از تقاضای مردم بوده و همین موضوع سبب شده تا ایرلاینها امید داشته باشند که مردم از سر ناچاری به این قیمتها عادت کنند و مجددا پروازها رونق بگیرد ولی ما چرا باید مردم را به قیمت بالا عادت دهیم و چرا مردم باید براساس نیاز خود به این موضوع تن بدهند.
پرواز وسیله لوکس نبوده و جزو مایحتاج مردم محسوب می شود و ممکن است هر کسی به سفر با هواپیما نیاز پیدا کند. به این ترتیب باید بگویم این میزان از افزایش قیمت بیرویه بوده و اقدام خطرناکی می باشد.
ایشان در بخش دیگری از صحبت هایش در مورد پروازهای خارجی به شرایط اقتصادی کشور و حذف ایران از مسیرهای خود به دلیل خالی بودن پروازها گفت:
شرایط اقتصادی مردم به هم ریخته و این موضوع اجازه سفر با هواپیماهای خارجی را به آنها نمیدهد. در چنین شرایطی ایرلاین خارجی نیز میگویند این موضوع برای من تفاوتی نکرده بلکه ارزش پول شما پایین آمده است. به همین دلیل وقتی میبینند که هواپیمایش خالی است و کاهش قیمت برایش صرفه اقتصادی ندارد؛ مسیر ایران را حذف کرده و مسیر دیگری را جایگزین میکند.
آقای رفیعی در ادامه افزود:
این موضوع با پایین آمدن قیمت ارز حل میشود که باتوجه به افت قیمت دلار از ۱۱ به ۸ هزار در شبکه نیما چنین انتظاری دور از ذهن نیست. اما در حال حاضر برخی زمان ها میبینیم که از ساعت ۱۲ به بعد قیمت در این شبکه به ناگهان و بدون هیچ دلیل خاصی از ۸ به ۱۰ هزار میرسد که اتفاق تعجببرانگیز و مشکوکی می باشد و دلیل آن را باید از سیاستمداران ارزی پرسید.
وی به نوسانات بازار ارز و تاثیر آن بر گردشگری کشور اشاره کرد و ادامه داد:
در حقیقت باید بگویم، اینکه هر روز قیمت دلار پایین میآید و مجددا بالا میرود؛ نشان از این دارد که فکری پشت این قضیه است. چراکه این موضوع نشان میدهد که خود دلار میخواهد پایین بیاید ولی انگار ما خودمان تلاش میکنیم آن را بالا نگه داریم. همانطور که کسی نفهمید چطور با توجه به اینکه هیچ اتفاق خاصی در کشور نیفتاد، دلار از سه هزار به ۱۲ هزار رسید، به همین صورت در حال حاضر نیز اقداماتی در حال انجام است که کسی دلیل آن را نمیداند.
رییس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی هوایی و جهانگردی ایران در پایان شرایط آینده را چنین پیش بینی کرد:
از نظر من در نهایت دلار تا حدودی پایین میآید و بخشی از مردم نیز با قیمتها خود را تطبیق میدهند و به اینصورت ایرلاینهای خارجی هم به سر جای خود برمیگردند. چراکه بحثهای سیاسی نیز در این موضوع دخیل بوده و شرایط تحریمها سبب شده تا بهعنوان مثال فرانسه ایران را حالت فوق العاده اعلام کند و بگوید که اگر کسی سفر ضروری ندارد به ایران نرود. امیدوارم شرایط به گونهای ایجاد شود که ایرلاینهایی هم که رفتهاند، بازگردند.