والک پلو، غذای ساده اما گران در تهران
سبزی های گران قیمت بازار تجریش را مردم تهران به خوبی می شناسند.
از همان ابتدای بازار تجریش تا انتهای بازار هر مغازه یک کیسه از برگهای پهن و خوشبو را کنار بساطش گذاشته با نوشته ای با این مضمون: «والک مرغوب شمرون» والک گیاهی خودرو است که در ارتفاعات و در فصل بهار رشد می کند.
مرغوب ترین والک در ایران در ارتفاعات بلند البرز در شمال تهران می روید ، اما در کوه های کرمانشاه و زنجان هم والک با درجه کمتری از کیفیت والک شمیران رشد می کند.
مردم تهران از برگ های والک برای پخت آش و کوکو استفاده می کنند، اما محبوب ترین غذایی که با والک تهیه می شود، والک پلو است.
برای تهیه والک پلو تنها از برگ های والک استفاده می شود. برگ ها را باید با قیچی خورد کرد تا مرتب و یکدست شوند خورد کردن با چاقو باعث له شدن برگ ها می شود.
برگ خورد شده والک را به برنجی که در حال جوشیدن است اضافه و اجازه می دهند تا بپزد. والک پلو هم به شکل دمی و هم به صورت برنج آبکش شده تهیه می شود.
والک عطر دلنشینی دارد و نیازی به ادویه خاصی برای پخت آن نیست، اما گاهی اضافه کردن زعفران یا سماق می تواند عطر و طعم بهتری به غذا بدهد. والک پلو را به تنهایی یا همراه گوشت ماهی یا مرغ و همچنین با گوشت قلقلی سرو می کنند.